Sedinta foto copii

O sedinta foto copii se poate face cu ocazii diverse.

Copii cresc repede, si trasaturile unice specifice unei amumite etape merita imortalizate intr-un mod profesesionist, la studio.

Incepand cu varsta de doua luni, cand o sesiune foto nou-nascut nu se mai poate realiza ( de fapt dupa o luna aceasta sesiune nu prea mai este posibila decat cu copii linistti si fara colici, care inca dorm mult), puteti sa va ganditi la alte tipuri de sesiuni:

  • 3-4 luni, cand sta pe burtica si isi sustine bine capul,
  • 6-9 luni, (sitter) , de cand copilul sta in sezut bine, nesprijinit,
  • aniversara, de la un an, cu sau fara smash the cake
  • de familie
  • de portret – cu copii mai mari, adolescenti etc.

Sesiunile foto pot fi deasemenea si tip lifestyle, la voi acasa, sau sa iesim impreuna undeva in natura pentru fotografii relaxate.

De fapt, sesiunile foto outdoor sunt chiar recomandate familiilor cu copii mai mari de 1 an, mai specific atunci cand incepe perioada “terrible two”, intre 2-3 ani. Desi sunt teribil de simpatici la aceasta varsta, pentru unii copii poate fi “neinteresant” sa vina la studio, si sa coopereze mult mai bine la o sesiune in natura. Oricum, sesiunile la studio sunt gandite sa fie cu durata scurta, si fara sa agasam copilul cu multe tinute/fundaluri. Eu pun accent pe expresie si simplitate, tot ceea ce scoate in evidenta subiectul, in defavoarea unor decoruri foarte incarcate, in care copilul se pierde si nu mai este subiectul  principal al fotografiei. De asemena, cadrele de familie pe care le vom face la aceste sesiuni au un rol important, si constituie minim o treime din fotografiile facute.

Copii mai marisori (si adolescentii) pot avea parte si de o sesiune  dedicata de portret, in special fetele sunt amatoare de genul acesta de fotografii.

Ah, si sa nu uit: da, puteti veni si cu catelul, pisicuta, hamsterul etc. 🙂